ABGUR

ABGUR este o companie comerciala internationala cu sediul în Freiburg, Germania. Punctul central al activitatii ABGUR este legat de comercializarea unor produse nobile pe baza de ulei din Arbore de argan (Argania spinosa) si ulei de cactus (Opuntia ficus indica), produse ce pot fi folosite în scopuri cosmetice si alimentare. Pietete noastre de desfacere cele mai importante se afla în Germania, Franta, Japonia si SUA. Principiul de baza al companiei ABGUR consta în identificarea perfecta cu clientii, partenerii sau produsele noastre. Modalitatea noastra de abordare a afacerii se distinge prin cunostinte temeinice si control riguros: începând cu plantarea si terminând cu recoltarea, productia si împachetarea ori depozitarea si transportul. Fiind o companie internationala, ABGUR coopereaza cu parteneri de productie si logistica din întreaga lume, selectati dupa criterii extrem de severe. O trasatura de baza a activitatii noastre este reprezentata de colaborarea armonioasa dintre traditie si avansul tehnologic. în plus, în tot ceea ce facem ne straduim sa implementam cerintele bio si cele de calitate, germane si internationale.

Filozofia - Comertul ca si profit pentru toti

ABGUR actioneaza în concordanta cu principiile unui lant de valoare adaugata, cu caracteristici sociale, legale si ecologice. Scopul nostru constant este de a garanta nu numai calitate si beneficii, ci si corectitudine si durabilitate. Printre acestea se numara si transparenta produselor noastre, precum si finantarea ori asistenta specifica, de ex. în structurarea cooperativelor de munca pentru femei. Aceasta filozofie se regaseste si în atitudinea noastra fata de tipurile de productie "presat manual" si "presat la rece". Compania noastra nu manifesta interes fata de argumentele dogmatice pro si contra din jurul acestei chestiuni. Mai degraba, noi reprezentam punctul de vedere – confirmat de altfel si de un complex studiu GTZ – conform caruia nu procedeul ales este factorul decisiv în calitatea rezultatelor, ci practica profesionala si igiena aplicata. încrederea, transparenta, autenticitatea, calitatea si responsabilitatea sociala reprezinta valori reale pentru ABGUR. Produsele ABGUR conving nu numai în plan cognitiv, ci si emotional. Caci ABGUR nu se limiteaza la a comercializa niste produse, ci este mesagerul unei atitudini de viata.

Calitatea - Atentie maxima pâna în cele mai mici detalii

Conform unui studiu din anul 2007 finantat de UE, tipul de productie (presare manuala sau presare la rece) nu are nici o influenta asupra calitatii uleiului de argan. în ambele tipuri de productie prima etapa a fabricatiei (pâna la presare) este realizata traditional, prin munca manuala a femeilor. Factorii decisivi în determinarea calitatii pretiosului ulei sunt: selectia materiilor prime, depozitarea, îmbutelierea, împachetarea si transportul. Pentru a evita oxidarea sâmburilor de Argan, dar si problemele legate de igiena sau depozitare, ABGUR obtine uleiul de argan din sâmburi care nu se gasesc în mod obisnuit pe piata, fructele provenind numai de la distribuitori exclusivi. Mai mult, în prelucrare folosim numai fructe proaspat crapate, iar pentru îmbuteliere utilizam numai ulei din sâmburi proaspat presati. Prioritatea noastra este igiena fiecarei etape de productie. în scopul de a evita orice tip de contaminare, avem grija ca sensibilul ulei de argan sa nu intre în contact decât cu materiale de mare calitate. Pentru a pastra intacte caracteristicile speciale, naturale ale uleiului, compania foloseste pentru depozitare numai sticlute si creuzete realizate din sticla violeta, aproape complet opaca, produsa în Elvetia. Efectul acestui material este demonstrat stiintific, el fiind totodata un indiciu clar al preocuparii constante a companiei pentru calitatea produselor sale.

Corectitudine - Succesul înseamna responsabilitate

ABGUR pune mare pret nu numai pe calitate, ci si pe atitudinea fair-play fata de toate persoanele si instantele participante în lantul afacerii. De aceea, ABGUR actioneaza conform principiilor unui sistem economic valid, cu efecte în plan social. în acest sens, compania colaboreaza, printre altele, cu M&D (Migration & Development) si acorda finantare si suport specific cooperativelor de lucru pentru femei, asigurând astfel un proces de productie conform standardelor internationale.

Toti partenerii si actionarii ABGUR se bucura de rezultatele unei colaborari ce se bazeaza pe respect reciproc si valori universale. Produsele noastre sunt, printre altele, si mesageri ai acestor valori.

Certificate - Examinat, testat, aprobat

în principal exista doua tipuri de ulei: ulei din sâmburi prajiti, folosit în bucatarie, dar si ulei din sâmburi neprajiti, folosit preponderent în cosmetica. Toate uleiurile pretioase ABGUR sunt certificate bio de catre centrul de control ecologic ECOCERT. Toate uleiurile si cremele cosmetice ABGUR sunt testate clinic si poarta stampila Dermatest.

Mesajul arborelui de Argan

Uleiul de argan - Fructul unei culturi unice

Arborele de Argan (Argania spinosa), denumit si "copacul vietii", este un arbore spinos, cu trunchi. Planta, care exista de mai mult de 2 milioane de ani, poate suporta conditii de ariditate extrema, temperaturi de peste 50ºC si traieste în jur de 250-400 de ani. Arborele poate atinge înaltimi de pâna la 10 m, iar coroana acestuia ajunge la o circumferinta de maxim 70 m.

Arborele de Argan creste viguros numai în regiunea Arganeraie, o zona cu o suprafata de cca. 800.000 ha situata în sud-vestul Marocului, între versantul sudic al muntelui Atlas Mare si versantul nordic al muntelui Anti Atlas. Cultivarea acestui arbore în alte zone ale lumii cu rezultate satisfacatoare si pe o perioada mai lunga de timp a ramas pâna acum fara succes.

Arganeraie este o regiune amenintata de daune ireversibile. Industria agricola moderna ocupa suprafete tot mai mari, iar defrisarile realizate în scopul constructiilor, infrastructurii, lemnului de foc si hranirii animalelor sunt tot mai masive. Urmarile sunt scaderea nivelului apelor subterane si implicit desertificarea. în luna decembrie a anului 1998 Arganeraie a fost declarata de catre UNESCO drept "rezervatie naturala de biosfera" în speranta si cu scopul declarat de a salva de la extinctie nu numai regiunea propiu-zisa Arganeraie, ci si traditia berberilor din aceasta zona.


Vezi toate produsele ABGUR din magazinul nostru virtual [ ... ]

Vizitează site-ul oficial ABGUR [ ... ]


↑sus